+36 70 940 3164

+36 96 545 085

info@foldelnijo.hu

0 Products

- 0 Ft

Élhető környezet

Elektroszmog – a láthatalan „ellenség"

Tulajdonképpen mi is az elektroszmog? A szmog szó használata egy higiéniai kongresszusra nyúlik vissza, amelyet 1905-ben Londonban tartottak; témája a köd és a füst kapcsolata volt (angolul: smoke = füst és fog = köd). Az elektroszmog pedig az elektromos és az elektromágneses terek és sugárzások kiváltotta környezetszennyeződés szinonimája.

Az elektroszmog - szemben a levegőre vonatkozó szmoggal - nem látható! Ezért ez a fogalom ebben az értelmezésben kissé félrevezető lehet. Ez a szóhasználat ugyanis nem tükrözi igazán azokat a biológiai hatásokat, amelyeket elektromos, mágneses vagy elektromágneses terek okozhatnak. Hogy miért is van ennek napjainkban jelentősége, ahhoz egy kicsit messzebbről kell indulni. Évmilliók során az emberi szervezet hozzászokott a természetben található elektromágneses terek hatásaihoz. Ilyen a Föld természetes geomágneses mezeje (értéke: 0.04-0.06 Gauss), amelyben az emberi szervezet összes biofizikai és biokémiai folyamatai kialakultak. Ezt a nagyon alacsony természetes elektromágneses környezetet terheltük meg az utóbbi évtizedekben olyan nagymértékben mesterséges (ember alkotta) elektromos és elektromágneses sugárzásokkal, hogy a napjainkra elértük azt a lélektani határt, hogy már élettani következmények nélkül nagyon nehéz megúszni. És legfőképp azért mert kevés vagy egyáltalán nincs információnk ezekről.

Az elektromágneses sugárzás nem látható, ez egy sajnálatos velejárója az elektroszmognak.

Elsőre ez természetesnek hangzik, de ennek ellenére fontos ezt itt megállapítani. Ha ugyanis látható lenne, az emberek nagy többsége nem úgy ítélné meg, hogy ez nincs ránk hatással. Úgy lehet elképzelni mint egy láthatatlan felhőt, amely minden készüléket körülvesz vagy mint egy köd amely egyik helyen sűrűbb a másik helyen ritkább.

Minden bekapcsolt elektromos készüléket egy ilyen felhő vesz körül, még az elektromos vezetéket is beleértve amelyek a falban húzódnak. Ráadásul közismert, hogy Magyarországon elég nagy káosz uralkodik villanyszerelés szempontjából. Főleg a 60-as, 70-es de még a 80-as években épült lakásokban is a mai napig nincs kialakítva a védőföldelés. Az ilyen lakásokban nagyon magas értékeket lehet mérni, mondhatni "hömpölyög" az elektroszmog, az elektromos és elektromágneses terek által keltett "köd". Nagyfokú naivitás lenne azt hinni, hogy az élőlényekre és a természetre ez nincs káros hatással. A konnektorokon keresztül az áramszolgáltató általában úgy szolgáltatja a villamos áramot, hogy 230 V-os váltakozó feszültséget bocsát rendelkezésünkre. Ha egy elektromos készüléket a konnektorhoz csatlakoztatunk, az 50 Hertzes áramot vesz fel. A felvett áramerősség – tehát hogy mennyi áram érkezik – az adott készülék teljesítményfelvételétől függ (a fogyasztástól). Fogyasztás közben műszerekkel mérhető elektromos és mágneses terek jönnek létre. Ilyen kisfrekvenciájú terek keletkeznek minden elektromos és elektronikus készülék körül mind folyamatos üzemelés, mind készenléti üzemmódban, azaz akkor is ha a készülék nem dolgozik. Sok hálószobában áll tévékészülék. Ha ezek a berendezések készenléti üzemmódban vannak, akkor is okoznak elektromágneses sugárzást abban a helyiségben, ahol éppen alszunk. Majdnem minden ágy mellett találok telefon töltőt, ami azt jelenti, hogy az emberek többsége mobiltelefonnal alszik mert az az ébresztőóra (a mobil akkor is bocsájt ki elektromágneses sugárzást, ha ki van kapcsolva a készülék).

Miközben immunrendszerünknek pihenni kellene, ezek a sugárzások sajnos károsan hatnak ránk, ezért is nevezhetjük az elektroszmogot láthatatlan ellenségnek. Tapasztalatok alapján az a megoldás, ahogy a villanyvezetékeket egy házban kialakították illetve elhelyezték, döntően hozzájárulhat ahhoz milyen jól vagy kevésbé jól érzik magukat a lakók. Fontos kiemelni, hogy nem arról van szó, hogy megváltozassuk ezt a technikai világot - mert nem lehet megállítani, hanem fontos lenne megtanulni, hogy hogyan kell úgy élnünk és mit kell tennünk azért, hogy a technika tegye a dolgát, de mi sem betegedjünk bele. Ennek a kivédésére és megoldására a Teremtő megadta a megoldást: az Anyafölddel való közvetlen kapcsolat, azaz a FÖLDELÉST! A földelés minimálisra csökkenti a fent írtak okozta egészségkárosodást, mert a Föld természetes forrása a negatív elektronoknak és a finom elektromágneses mezőknek, amely elengedhetetlen az immunrendszer, vérkeringés megfelelő működéshez, szinkronizálja a bioritmust és egyéb élettani folyamatainkat.

A Geo-Connect termékek által biztosított rendszeres földelés jelentősen javítja a mindennapi életünk minőségét, méghozzá olyan szintre ami egyébként lehetetlen lenne!


Mágneses földsugárzás – Geopátia: káros vagy szükségszerű? 

Hogyan lehet meghatározni objektív módon, hogy a geopatikus mezők, amelyek "körbevesznek" bennünket milyen élettani hatásokat gyakorolnak ránk, hogyan befolyásolják létünket, mennyire nevezhető "élhető környezetnek" mindaz ami körülvesz bennünket?

A Földünket körülölelő természetes mágneses mező nagyjából úgy keletkezik, hogy a belső mag körül lévő cca. 2900 km széles külső mag olvadékának áramlásának hatására (természetesen figyelembe véve többek között a Hold sajátos pályatörvényeit is), a földkéregben és a földköpenyben is elektromos és mágneses mezőt indukálnak. Ebben meghatározó elem még a mozgó testekre ható tehetetlenségi erő, amelyet Coriolis (ejtsd: Korioli) erőnek nevezünk - Gaspard Gustave Coriolis francia matemetikus, mérnökről lett elnevezve.

Ez az indukálódott mágneses mező több tízezer méterre kinyúlik, kiterjed, létrehozva a Föld magnetoszféráját. A földi mágneses erőtér mind térben, mind időben gyorsan változik. Ez a mágneses "buborék" védi a Földünket a napszéltől, kozmikus szennyeződéstől, kozmikus sugárzástól.

A Föld mágneses terének a Nemzetközi Geomágnesesség és Légköri Szövetség (IAGA=Internacional Association of Geomagnetism and Aeronomy) 1968-ban a Föld teljes felszinén megmérette a mágneses mező skálapotenciálját a tizedik harmonikusig (a többpólusú mezőket harmonikusoknak hívjuk).

1835-1965 között 8%-al csökkent a Föld mágnesesség, majd 1970-2005 között regisztrált eredmények alapján a Föld teljes mágneses energiája újabb 2.8 %-al csökkent!

Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével vált fontossá, hogy az emberek számára minél hitelesebb és objektívebb adatokat tudjunk prezentálni arról, hogy az éle­tterük mekkora mágneses értékkel rendelkezik. A méréseket a technikailag legújabb - XXI. századnak megfelelő - mérőműszerrel, a BPM 3010-es Geo-Scanner-el végezhető el. A mérés egy-, illetve három tengelyes mérő sonárral történik. A geomágneses anomáliák kialakulása miatt "válik" úgymond károssá a Föld természetes mágneses tere!


Épületbiológia – "élhető" házunk, környezetünk

Ha az építésbiológiát meg akarjuk nagyon röviden határozni, akkor azt kétféle megközelítésben tehetjük:

  1. Az a tudományterület, ami az épület és az azt használók kölcsönhatásával foglalkozik
  2. Az építést tágabb kontextusban átölelő szemlélet, amely az építés és a bioszféra kölcsönhatásával (a természet és az emberi szervezet illetve az arra gyakorolt élettani hatásaival is) foglalkozik.

Ha a környezetbiológiai kifejezést használjuk, akkor pedig az épület és az azt körülvevő természeti és mesterséges környezet kölcsönhatásával foglalkozó tudományról beszélünk. Gyakorlatilag, ha műszeres méréseket végzünk és objektív mértékegységekkel és értékekkel akarjuk a környezetünkből, környezetünkre terhelődő sugárhatásokat megjeleníteni akkor két főbb sugárhatást kell megemlíteni: egyik a természetes háttérsugárzás, a másik pedig a mesterséges, az ember által létrehozott háttérsugárzás. Mindkettő befolyásolja életünk minőségét, ezért fontos lenne komolyan venni mindezeket a környezetünket terhelő hatásokat!

 

Hírek

Egyre több hír lát napvilágot az elektromágneses terek emberi szervezetre gyakorolt hatásairól illetve testünk leföldeléséről mint egyik lehetséges módja a bennünket körülvevő környezeti hatások kivédésére, enyhítésére. Hogyan igazodjunk el az információk áradatában, melyek azok a források amelyek hiteles és objektív módon mutatják be ezeket a témákat itthon és a nagyvilágban - segítünk, irányt mutatunk a tények bemutatásával! 

Read more ...

Testünk leföldelése a médiában

Az elektroszmog szervezetre gyakorolt káros hatása egyre inkább bizonyított mivel szervezetünk nagyon érzékeny az elektromágneses tér változásaira. Az ECHO TV-ben heti rendszerességgel jelentkező "Elektrosokkk" című műsor ebbe a témába enged betekintést, szolgáltat tényszerű adatokat, részleteket illetve objektív véleményeket az adásba meghívott szakemberek révén.

Szerkesztő - műsorvezető: Gyürüsi József

Read more ...

Testünk leföldelése - mikor és hogyan?

Testünk leföldelésekor természetes úton szabadulhatunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramolni kezd belénk, amelyek semlegesítik testünk pozitív elektromos töltését és segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát. Hogyan tegyük mindezt elérhetővé lakásunkban illetve kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette?

Read more ...