+36 70 940 3164

+36 96 545 085

info@foldelnijo.hu

0 Products

- 0 Ft

Tudományos publikációk, tanulmányok

Az alábbiakban felsoroltunk néhány tudományos publikációt, amely testünk leföldelésével foglalkozik. Minden cikk előtt található egy rövid összefoglaló az adott témáról, majd a linkre kattintva megjelenik az eredeti dokumentum.

I. A szabad elektronok szerepe az alternatív gyógymódok, az energiagyógyászat és a mozgásterápiák területén:

"Orvosbiológiai kutatások eredményeként bebizonyosodott, hogy a gyulladások a felelősek szinte minden modern krónikus betegség kialakulásáért. Ezért nagy az érdeklődés olyan módszerek iránt, amelyek megoldást jelenthetnek az akut és krónikus gyulladások megszüntetésére. Az egyik legtermészetesebb módszer magában foglalja az emberi test leföldelését (angolul „earthing" vagy „grounding"). Ha alvás közben leföldeljünk a testünket, normalizálódik a kortizol szint napi ritmusa, javul az alvás minősége és csökken a fájdalom és a gyulladás az emberi testben. A Földdel való közvetlen összeköttetés (leföldelés) lehetővé teszi napi szinten a szabad elektronok áramlását a Föld felszínéről az emberi testbe. Az elektronok hasonlóan működnek mint a természetes antioxidánsok, azaz semlegesítik a pozitív töltésű, gyulladást okozó szabad gyököket. Ez a koncepció szükségessé teszi egy régi elv felülvizsgálatát az élettan (fiziológia) területén: az emberi test és az azt alkotó sejtek vezetőként működnek, ahol a feszültség továbbítása az oldott elektrolitok révén valósul meg. A vitairat foglalkozik a "nem bizonyított / alaptalan" tényekkel mint témakörrel, amelyet széles körben használnak a szakemberek az alternatív gyógymódokkal, az energiagyógyászattal és a mozgásterápiákkal kapcsolatban."

Az alábbi linkre klikkelve olvasható az eredeti publikáció: 

The Role of Free Mobile Electrons in Bodywork, Energetic and Movement Therapies (2007)

Hírek

Egyre több hír lát napvilágot az elektromágneses terek emberi szervezetre gyakorolt hatásairól illetve testünk leföldeléséről mint egyik lehetséges módja a bennünket körülvevő környezeti hatások kivédésére, enyhítésére. Hogyan igazodjunk el az információk áradatában, melyek azok a források amelyek hiteles és objektív módon mutatják be ezeket a témákat itthon és a nagyvilágban - segítünk, irányt mutatunk a tények bemutatásával! 

Read more ...

Testünk leföldelése a médiában

Az elektroszmog szervezetre gyakorolt káros hatása egyre inkább bizonyított mivel szervezetünk nagyon érzékeny az elektromágneses tér változásaira. Az ECHO TV-ben heti rendszerességgel jelentkező "Elektrosokkk" című műsor ebbe a témába enged betekintést, szolgáltat tényszerű adatokat, részleteket illetve objektív véleményeket az adásba meghívott szakemberek révén.

Szerkesztő - műsorvezető: Gyürüsi József

Read more ...

Testünk leföldelése - mikor és hogyan?

Testünk leföldelésekor természetes úton szabadulhatunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramolni kezd belénk, amelyek semlegesítik testünk pozitív elektromos töltését és segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát. Hogyan tegyük mindezt elérhetővé lakásunkban illetve kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette?

Read more ...