+36 70 940 3164

+36 96 545 085

info@foldelnijo.hu

0 Termék

- 0 Ft

Sportolók tanúbizonyságai

A Tour de France titka

Csaknem mindenkinek ismerős a kifejezés vagy hallott már róla: "Tour de France". Egy kerékpáros verseny, amelyet a világ legbrutálisabb sporteseményei között tartanak nyilván. Valami olyasmi, mintha lefutnánk a maratont – huszonegy egymást követő nap mindegyikén! A megteendő távolság csaknem három és fél ezer kilométer, hegyeken-völgyeken át, néha tengerszinten, máskor csaknem három kilométer magas hegyek között.

Júliusban, amikor a versenyt rendezik, nagyon meleg van Franciaországban. A kanyargós és keskeny aszfaltutak puhák, repedeznek és szinte olvadnak a hőségben. Rajtuk biciklizni rendkívüli erőfeszítést kíván. Itt elesni a kerékpárral, olyan mintha sajtreszelőre pottyanna az ember. A mintegy 170 kerékpárost edzők, orvosok, mechanikusok, hivatalos személyek, biztonságiak és a média képviselőiből álló kaotikus konvoj követi. Ha mindezt kombináljuk a szűk utakkal és a kerékpárosok nagy sebességével, világossá válik, hogy mindez szinte recept a bajra. Gyakoriak a kisebb-nagyobb balesetek és komoly sérülések.

Az amerikai kerékpározók sokáig uralták a világ legnagyobb kerékpáros küzdelmét. Sőt, "túlzottan" is jól szerepeltek. Olyannyira, hogy a hatóságok már-már zaklatták őket. Állandóan doppingvizsgálatra kellett járniuk. Természetesen, más nemzetbeli társaikhoz hasonlóan ők maguk is sokat estek-keltek – de valahogy reggelre – amikor a verseny orvosa ismét megvizsgálta a sérülteket, valahogy mindíg úgy döntött, hogy az amerikai sportolók folytathatták a küzdelmet. Hogy miért? Mert az előző napon összeszedett sérülésük szinte csodával határos módon javult másnapra. Senki sem értette.

Csak nemrégen derült fény az igazi okokra. Az történt, hogy az amerikai versenyzők minden este úgynevezett földelt lepedőt használtak. Sőt, nemcsak azon aludtak, de még azzal is takarták be magukat – egy "földelt hálózsák" formájában. Ez minden doppingnál többet ért. Egyrészt sokkal pihentebben ébredtek, mint a többi versenyző (ugye ismerős az az érzés, amikor annyira fáradt vagy, hogy nem tudsz elaludni?) Másrészt a kisebb-nagyobb sérüléseik is sokkal gyorsabban gyógyultak.

Íme egy megtörtént eset rövid összefoglalója. A versenyző előtt haladó kísérő autó váratlanul megállt és a kerékpáros beleszaladt – jobb kezével kiütötte az autó hátsó ablakát. Komoly sérülést szenvedettt a karja – látni lehetett a csontot és az inakat a seben keresztül! Néhány öltés a helyi kórházban csak felszínes segítségnek tűnt. A hivatalos versenyorvos is csak csóválta a fejét, s csak a rutin szöveggel reagált "Majd reggel meglátjuk!". Nos, reggel csak dermedten állt, mert nem akart hinni a szemének. A seb valóban "gyorsított üzemmódban" nagyot javult. Emberünk megkapta az engedélyt a verseny folytatására és jó teljesítménnyel járult hozzá az amerikai csapat győzelméhez.

Sokáig titokban "maradt" a csodaszer kiléte. Azóta már az USA-ban jó néhány amarikaifutball csapat játékosai, súlyemelők, triatlonisták stb. rendszeresen használják a földelt lepedőt. Előnyei nyilvánvalóak. Jelentős mértékben csökkenti nemcsak a fáradtságot, hanem a fájdalmat és a sportsérülések utáni felépülési időt is.


 Amerikai futball és testünk leföldelése

Chike Okeafor, 33 éves, amerikai futball játékos (NFL), az Arizona Cardinals csapatából írja.
"Több, mint öt éve alszom rendszeresen leföldelve. Akkor vált ez a szokásommá, amikor a testem leföldelésének hatásosságát megtapasztaltam egy lábsérülést követően. A térdem mögött egy ín sérült meg, ezenkívül néhány mély zúzódást is szenvedtem a felkészülési szezon egyik edzésén. Ahogy feküdtem a földelt lepedőn, figyeltem a komputer monitorját, amely össze volt kötve egy valós idejű (élő képet mutató) hőkamerával. Csodálkozva láttam, ahogy a színek változása jelezte a sérülés miatti gyulladás intenzításának csökkenését nagyon gyorsan, talán mintegy tizenöt perc alatt. Alig egy óra elteltével a fájdalom drámaian csökkent. Fizikailag is éreztem a különbséget, de a pozitív változás sebessége minden várakozásomat felülmúlta.

Azon a hétvégén szerettem volna játszani és nem volt reális esély a felépülésemre. Edzőm mondta is, hogy valódi csoda lenne, ha szerepelhetnék. Mindenesetre minden nap a földelt lepedőn aludtam és a hétvégére elég jól voltam ahhoz, hogy szerepelhettem a nagy meccsen. Ez bebizonyította számomra a földelés hatékonyságát.

Azóta nem sok éjszaka volt, hogy ne leföldelve aludtam volna. Mindíg érzem a különbséget. Azokon a napokon (amikor ez elmarad) nem csak én, de feleségem is érezzük, hogy nem alszunk jól, nem pihenjük ki magunkat.

Szintén jelentős különbséget figyelek meg a mérkőzések után. Általában minden porcikája sajog az embernek – már csak az amerikai foci fizikai jellege miatt is. Most már nagyon odafigyelek arra, hogy a meccsek utáni éjszakát kivétel nélkül mindíg leföldelve töltsem, mert ez nagy mértékben csökkenti a gyulladásokat. Valahogy úgy vagyok vele, mintha a meccs utáni szokásos fájdalmas napot egyszerűen átugranám."

Geo-Connect Set "3+3" csomag tartalma 3 darab lepedő, 3 darab univerzális alátét, a csomag révén a megtakarítás 50.000,- Ft!
Geo-Connect Set "2+2" csomag tartalma 2 darab lepedő valamint 2 darab univerzális alátét.A második univerzális alátét AJÁNDÉK!! megtakarítás 24600,- Ft!
Geo-Connect Set "1+2" csomag tartalma 1 lepedő valamint 2 darab földelő univerzális alátét, megtakarítás 19.200,- Ft!
Geo-Connect Kit csomag tartalma 1 darab lepedő valamint 1 darab földelő univerzális alátét, megtakarítás 10.000,- Ft!

Hírek

Egyre több hír lát napvilágot az elektromágneses terek emberi szervezetre gyakorolt hatásairól illetve testünk leföldeléséről mint egyik lehetséges módja a bennünket körülvevő környezeti hatások kivédésére, enyhítésére. Hogyan igazodjunk el az információk áradatában, melyek azok a források amelyek hiteles és objektív módon mutatják be ezeket a témákat itthon és a nagyvilágban - segítünk, irányt mutatunk a tények bemutatásával! 

Bővebben

Testünk leföldelése a médiában

Az elektroszmog szervezetre gyakorolt káros hatása egyre inkább bizonyított mivel szervezetünk nagyon érzékeny az elektromágneses tér változásaira. Az ECHO TV-ben heti rendszerességgel jelentkező "Elektrosokkk" című műsor ebbe a témába enged betekintést, szolgáltat tényszerű adatokat, részleteket illetve objektív véleményeket az adásba meghívott szakemberek révén.

Szerkesztő - műsorvezető: Gyürüsi József

Bővebben

Testünk leföldelése - mikor és hogyan?

Testünk leföldelésekor természetes úton szabadulhatunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramolni kezd belénk, amelyek semlegesítik testünk pozitív elektromos töltését és segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát. Hogyan tegyük mindezt elérhetővé lakásunkban illetve kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette?

Bővebben